Панирани пилешки гърди с топено сирене и гарнитура от гъби и печени чушки
Продукти:
за 4 /2/ порции
2 броя Обезкостени панделки от пилешки гърди, 3 яйца, смляна подправка за пиле, 2 супени лъжици брашно, 8 тънки резена топено сирене, малко олио /зехтин или масло/ за пържене.
За гарнитурата: печени червени чушки – 6 броя, пресни печурки – големи – 8 броя
Начин на приготвяне:
Измивате пилешките гърди, разделяте двете половини на панделката, почиствате от костиците, ако има такива и разрязвате на две, за да ги изтъните. Получават се 8 парчета гърди – по две за 4 порции или по 3 за две порции. Разбивате яйцата с една чаена лъжичка подправка за пилешко месо. В тиган с гореща мазнина слагате оваляните в брашното и след това потопени от двете страни в яйчената смес пилешки филета и пържите до златисто. Поставяте в тавичка и покривате с резените топено сирене, слагате я в предварително загрята горна фурна на 150 градуса за 3-4 минути, за да се разтопи леко сиренето.
Слагате в тиган с предварително загрят зехтин или олио нарязаните гъби и ги запържване до омекване. Добавяте предварително изпечените, почистени и нарязани на парченца червени чушки и бъркате още две-три минути.
Сервирате ястието топло.
Добър апетит!