Светлана Тилкова – Алена

Отговори

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 36)
  • Автор
    Публикации
  • в отговор на: Съдбовна забрана за брак #8954

    Ще получиш отговор в броя на списанието, който излиза на 1 септември.

    Поздрави
    Алена

    Очаквайте отговора ми в брой 5 /1.5.2015!

    Поздрави на трима ви
    Алена

    в отговор на: гадаене с Таро #8475

    На тези питания отговора е пуснат отдавна в сайта на списанието, като съм повторила темата за Таро.

    Весел празник

    Алена

    в отговор на: предстоящи войни #8474

    И тези предложения ще включа в следващите броеве и ще бъдат качени в сайта на списанието.

    поздрави и весел празник

    Алена

    в отговор на: Гръцки обичай на Великден #8473

    Честито Възкресение Христово!

    И двамата ще получите отговор на страниците на списанието и ще го намерите в сайта на списанието, но не съм сигурна, дали ще успея за майския брой, който вече е готов и може да няма място за нови текстове, но в юнския ще го пусна.

    Поздрави
    Алена

    Отговорила съм с темичка в мартенския брой на списанието, който излиза на 28.02.2015
    поздрави
    Алена

    в отговор на: 2015та и Юпитер #8074

    Това е съгласно астрологичните аспекти и ретроградното движение на планетата.
    Годината е на Сатурн, защото е подвластна на вибрация 8, а това число се управлява от Сатурн.

    Двете тълкувания са различни, но мощта в случая е на Сатурн и на 8.

    Ще дам пример с мощна на Нептун и вибрация 7 през 2014 година. не е нужно да посочвам конкретика за наводнения и природни бедствия по цялата планета в годината на Бога на моретата и океаните, нали?

    Нека да ви е успешна!

    Приятна вечер
    Алена

    в отговор на: Ритуали и молитви за успех #8073

    Успешна Нова година на теб!
    Алена

    в отговор на: Професионално развитие #8072

    Това е хороскоп за професионална реализация, където се посочват заложените от звездната карта възможности.

    Приятна вечер
    Алена

    в отговор на: Можем ли да надхитрим Меркурий #8071

    Меркурий естествено е ретрограден и от час, но тук говорим за конктелна дата. Така че на тази дата той е вече ретрограден по цялата планета Земя.

    Поздрави
    Алена

    в отговор на: Фантастика или повече? #8070

    Ще видиш отговор по темата във феруарския брой на списанието. Ще бъде качен и в сайта.

    Приятна вечер
    Алена

    в отговор на: Рецепти за вкусни манджи от Алена #7862

    Мъфини със сладко от боровинки

    Продукти:

    1 ч.ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 1 пакетче ванилия, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, ½ ч.ч. захар, ½ ч.ч. олио, сладко от боровинки – 2 сл.л /можете да го заместите с друг вид сладко или нарязани на малки парченца сушени или пресни плодове/.

    Приготвяне:

    В купа смесвате брашното, бакпулвера и ванилията. В друга дълбока купа разбивате с миксера яйцата, захарта, олиото и прясното мляко. Добавяте и 2 с.л. сладко от боровинки. След това добавяте брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, като разбърквате с дървена лъжица, докато се получи хомогенна смес. Изсипвате сметса във формички за мъфини, като ги пълните до 2/3 и печете в продължение на 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

    Да ви е сладко!

    Мъфини със сладко от боровинки

    в отговор на: Рецепти за вкусни манджи от Алена #7850

    Панирани пилешки гърди с топено сирене и гарнитура от гъби и печени чушки

    Продукти:

    за 4 /2/ порции

    2 броя Обезкостени панделки от пилешки гърди, 3 яйца, смляна подправка за пиле, 2 супени лъжици брашно, 8 тънки резена топено сирене, малко олио /зехтин или масло/ за пържене.

    За гарнитурата: печени червени чушки – 6 броя, пресни печурки – големи – 8 броя

    Начин на приготвяне:

    Измивате пилешките гърди, разделяте двете половини на панделката, почиствате от костиците, ако има такива и разрязвате на две, за да ги изтъните. Получават се 8 парчета гърди – по две за 4 порции или по 3 за две порции. Разбивате яйцата с една чаена лъжичка подправка за пилешко месо. В тиган с гореща мазнина слагате оваляните в брашното и след това потопени от двете страни в яйчената смес пилешки филета и пържите до златисто. Поставяте в тавичка и покривате с резените топено сирене, слагате я в предварително загрята горна фурна на 150 градуса за 3-4 минути, за да се разтопи леко сиренето.

    Слагате в тиган с предварително загрят зехтин или олио нарязаните гъби и ги запържване до омекване. Добавяте предварително изпечените, почистени и нарязани на парченца червени чушки и бъркате още две-три минути.

    Сервирате ястието топло.

    Добър апетит!

    Панирани пилешки гърди с топено сирене и гарнитура от гъби и печени чушки

    в отговор на: Рецепти за вкусни манджи от Алена #7838

    Мъфини с кашкавал и босилек

    Продукти: 1 ч.ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 2 яйца, 1ч.ч. прясно мляко, 1/3 ч.ч. олио, 2 с.л босилек, 60 гр кашкавал.

    Начин на приготвяне:

    В отделна купа смесвате брашното, бакпулвера и настъргания на едро кашкавал. В друга купа разбивате с миксера яйцата, добавяте млякото, олиото и босилека, след това добавяте сместа от брашното, бакпулвера и настъргания кашкавал и бъркате с дървена лъжица докато се получи гладка смес. Изписвате я във форма за мъфини, като пълните всяка формичка до 2/3. Печете 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато бухнат и се получи златиста коричка.

    Да ви е сладко!

    Мъфини с кашкавал и босилек

    в отговор на: Предложете тема #7837

    Нямаме такава практика. Списанието се изпраща само със служебна препоръчана поща и се получава на посочен от вас адрес.
    Няма проблем да го купувате, но съгласно нашия начин на работа, който е установен през 1997 година и няма да бъде променян.

    Поздрави
    Алена

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 36)
error: Защитено съдържание!